De BBQ aansteken en indelen
Wij gebruiken een grote starter van weber. Deze vullen we met de oude gebruikte mix van de vorige x aangevuld met nieuwe houtskool en briketten.
Als houtskool gebruik wij het liefst Black Ranch Quebracho (Argentinie) en/of 100% Marabu Cuba Restaurant houtskool. Voor briketten gebruiken wij Greek Fire en/of Hi Q CoCo kokosbriketten. Wij gebruiken een mix om een langere en hogere piek temperatuur te behouden. Om het geheel in de fik te steken gebruik ik een gas aansteker en bruine aanmaakblokjes, 3 a 4 stuk is genoeg. Maak echter nooit de fout om witte aanmaakblokjes te gebruiken deze zit vol parafine. Als je stroom bij je bbq heb is een elektrische starter ook een optie.
wanneer de fik erin gaat duurt het ongeveer 35 minuten tot alles goed brand, vervolgens de inhoud in je bbq verdelen voor (in)direct grillen.
Je kan de bbq indelen in verschillende zones. Dit om direct of indirect te kunnen bbqen. Het gene wat je wil bereiden maakt dit uit. Wij doen op de weber vaak links en recht de bakjes vullen en hebben dan 2 directe zones en 1 indirecte. Echter kan je de bakjes bij elkaar zetten en heb je 2 zones 1 direct en 1 indirect.